top of page
.jpg

El Castell de la Popa

Castell romànic del terme municipal de Castellcir, una excursió de 15 minuts pel mig del bosc.

b2fa3ac0-5ee4-4acf-afa6-41d66d75d13d-2.jpg

Esplugues

Esplugues és una masia de Castellcir construïda sota una balma. Un lloc encantador, amb un pont medieval, romànic del segle XI, i un riuet d’ensomni.

.jpg

Santa Coloma Sasserra

Santa Coloma Sasserra és una antiga església parroquial del terme municipal de Castellcir. Hi podreu veure el gran roure del Giol.

.jpg

Església Sant Andreu

És l'antiga església parroquial del poble de Castellcir situada al costat de la riera. Té cementiri propi amb una bona vista de la vall de la Riera de Castellcir.

.jpg

Llac de Castellcir

Llac que es troba just davant de l'església de Sant Andreu.

Llocs per visitar

Aquí us deixem alguns dels llocs meravellosos que teniu a prop de les casetes per a poder fer excursions. 

ed723136-5873-48ee-aa50-faff3818816b-2.jpg

Font del Prat del Pou

L'entorn del Prat del Pou és agradable, hi ha tres grans taules de pedra, i una font. Es troba a 15 minuts del centre del poble de Castellterçol.

surgencia-del-torrente.jpeg

Coves del Toll

Coves prehistòriques visitables sent un dels referents més importants de la Prehistòria, no només del Moianès, sinó de tota Catalunya.

.jpg
.jpg

Sant Miquel del Fai

Sant Miquel del Fai és un monestir erigit sobre un cingle en el segle xv a partir d'una església anterior. S'hi pot veure una espectacular cascada.

Claustre_Estany-1-2.jpg

Claustre de l'Estany

El monestir de Santa Maria de l'Estany està situat en el poble de l'Estany, a la comarca del Moianès. És una de les joies del romànic català.

.jpg

Cim d'Àligues

Cim d’Àligues és un centre especialitzat en aus rapinyaires. Ofereix sessions de vol on els visitants podran veure volar de ben a prop aquestes aus en un entorn espectacular amb vistes als Cingles de Bertí. 

669a3e02-ad75-42b5-a148-6a642cc308ee-3.jpg

Poues de Glaç

Les poues o pous de glaç són uns dipòsits de pedra, amples i fondos on es guardava i conservava el glaç. La manufactura del gel va adquirir una gran importància al Moianès gràcies al clima i a la proximitat de Barcelona.

.jpg

Font de la blada

La font no té un raig concret. De fet, es tracta de tot de regalims, que s'escolen entre les roques.  A la primavera hi pengen les falgueres. I a l'hivern, si fa prou fred, els caramells de gel.

1fe30d8e-09d5-4f6d-9b36-dc2a2bf88898-2.jpg

Sant Julià d'Úixols

Sant Julià d'Úixols és una església romànica que fou centre d'una parròquia sufragània. És en el terme municipal de Castellterçol, a la comarca del Moianès.

DSC05375-2.jpg

Parc de l'aigua

El voltant de l'embassament de Sant Quirze trobareu un parc amb molt espai per a l'esbarjo, jocs infantils i aparells per fer esport.

.jpg

Fonts Calents

La riera de Fontscalents passa pels termes municipals de Castellcir i Castellterçol. Durant anys va resultar molt productiva. Va proveir d'aigua a hortes, molins fariners, poues de gel,...

bottom of page